Verden

Den smarteste måde at rekruttere nye ansatte

Vi bliver født, vi bliver ældre, vi får en uddannelse, vi får børn, vi bliver gamle, vi går på pension. Vores liv ændrer sig gennem hele livet, og derfor sker der konstant nye ting.

Dette kan man sikkert genkende som arbejdsgiver eller chef, da man gennem sin arbejdstid ofte har sendt gamle ansatte videre eller løbende ansat nye. Selvom det ofte skal gøres, er det ikke altid, rekrutteringsprocessen forløber lige så effektivt, som den kan. Læs vores metoder, som hjælper.

Tænk nøje over…

… Hvad behovene er. Rigtig mange arbejdsgivere har med det samme en jobbeskrivelse med ordene “10 års erfaring”, “relevant erfaring” eller  “mange års erfaring” i tankerne. Men det er ikke altid, det bedst kan betale sig at hyre en garvet, erfaren arbejder.

Nej, nogle gange kan de nyuddannede være den bedste løsning. Nyligt uddannede inden for det erhverv, der søges, har stadig en vild gejst i sig, søger erfaring og kræver ikke en høj løn.

Det, der spares i løn, kan bruges på at oplære og videreuddanne den nye ansatte. Det er i sidste ende en fantastisk aftale for begge parter, både ansat og arbejdsgiver, fordi begge får udbytte i en sådan aftale.

Derfor bør man overveje, hvad man søger, inden man giver sig til at sende stillingsopslaget afsted.

Få hjælp til rekrutteringen

Hvis bare tanken om endnu en rekrutteringsproces allerede giver koldsved, kan man heldigvis udlicitere rekruttering til en virksomhed. En virksomhed, der tilbyder rekruttering, specialiserer sig typisk inden for bestemte erhvervsområder, for eksempel HR, løn, regnskab og/eller økonomi.

Effektiv rekruttering tager meget tid, og det kræver nogle forudsætninger, ikke alle har. Derfor kan udlicitering af denne proces gøre det nemmere, hurtigere, billigere og i sidste ende kan man ende ud med en kandidat, der bare er perfekt.

De kan det hele

En virksomhed, der overtager rekrutteringsprocesser, kan typisk rekruttere fra a-z. De udarbejder en kandidatprofil i samarbejde med ledere. Ud fra denne kan de udarbejde et stillingsopslag, som derfra kan annonceres. De søger, udvælger, screener og interviewer relevante kandidater for dig, hvorefter de præsenteres for virksomheden.

Det vil faktisk sige, at næsten hele arbejdet er gjort. En virksomhed, der gør disse ting, har typisk et kæmpe netværk, hvorfor det ikke vil tage ret længe, før der står en til tre kandidater på dørtærsklen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *