Drikker de unge danskere for meget på skiferien?

Går skiferie efterhånden mere op i druk end selve skisporten, når unge mennesker drager af sted på årets skiferie? Det er der måske nogle, særligt bekymrede forældre der vil mene, hvilket da heller ikke er helt uforståeligt, fordi skiport og druk kan være en farlig kombination. I løbet af de sidste par år har vi adskillige gange i nyhederne hørt om flere uheld på skisportstederne, hvor alkohol har været en bidragende faktor.

Den simpleste måde at komme uden om problemet på ville være, at lave nogle meget klare aftaler om, hvornår man begynder at drikke og dermed lægger skiene på hylden indtil den efterfølgende dag. Ski og druk fungerer ganske enkelt ikke sammen, da ens motorik forringes kraftig, når man får alkohol i blodet. Det kan forårsage brækkede ben og værre end det. Så hvorfor er det så en stigende tendens blandt de unge?

 

After skiing hitter

Kulturen på skisportsstederne er ofte, at man efter en lang dag på skiene parkerer dem uden foran baren, og dernæst ellers bare går i gang med at skylle øl ned. Nogle vil måske tage skiene hjem, hvilket kan virke lidt farligt, mens andre vil gå hjem i skistøvlerne med skiene under armen.

After skiing er blevet en populær tendens, hvorfor flere after skiing barer er opstået i skisportsområderne. Det er den måde, man mødes og er social på efter en lang og udmattende dag på skiene.

Så kan det selvfølgelig diskuteres, om det går for vidt med de unge mennesker, der måske fortsætter festen i skihytten, når de har forladt after skiing baren. Det er jo smag og behag, og i sidste ende handler det egentlig mere om at sørge for sikkerheden. Nogle vil måske mene, at skiferie og druk ikke hører sammen, men hvorfor skulle det være så meget anderledes end en drukferie i Prag eller lignende.

Der er flere destinationer hvor de unge ynder at tage hen på deres skiferie. Det er steder som Val Thorens, Saalbach, Livigno m.fl. Her er der et stort udvalg af hoteller og skihytter, der ligger tæt på diverse skisportsmuligheder, og et natteliv der tiltrækker de unge.

Ski-bureauerne prøver ihærdigt at forebygge ulykker når de unge tager på skiferie, men det lader dog ikke til at der endnu er nogle der har fundet en god, effektiv metode.