Danmark

Google bygger datacenter ved lille by i Jylland

For mere end halvandet år siden opkøbte giganten Google jord i Taulov ved Fredericia. Nu er byggeriet så endelig gået i gang, som kommer til at koste 4,5 milliarder.

Google er modsat Apple, som har droppet planerne om et datacenter ved Aabenraa, gået i gang med at bygge et datacenter ved den lille jyske by, Taulov. Google selv forventer, at det står færdigt i 2021.

Datacenter bliver 26.000 m2 stort

Byggeriet er som sagt gået i gang, og når det står færdigt, vil der stå hele to datacenterbygninger, som begge er 13.000 m2 store med serverrum og kontorer. Det er meningen, at de skal levere den computerkraft, som håndterer Googles nettjenester som Gmail og YouTube. Det vil på sigt skabe hurtigere svartider.

Datacentret vil skabe mere end 1.400 arbejdspladser, mens det opføres og cirka halvdelen, når det står færdigt. Der er desuden også åbnet op for ansøgning til stillingerne på datacenteret – og mange af dem kræver ikke erfaring inden for området.

Fakta om datacenter

Et datacenter er så at sige et stort lagerrum – bare fyldt med store computerservere. Serverne håndterer de store mængder data, som suser rundt, når vi bruger Gmail, streaming, netlager, musik og meget mere. Med et datacenter i Jylland (og dermed i Danmark), vil der være kortere afstand til nærmeste datacenter, hvilket betyder, at forbindelsen og hastigheden vil blive bedre og højere. Det vil betyde en bedre oplevelse af brugen af Google og deres nettjenester.

Fakta om Google

Google er en stor amerikansk It- og software virksomhed, som især er kendt for sin søgemaskine ”Google”. Det er i dag den største og mest populære søgemaskine, der findes.

Google er dog ikke kun en søgemaskine – de tilbyder også en række It- og softwareservices samt en del andre produkter gennem deres datterselskaber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *