Teknologi

Historien bag Dell Technologies

Verdenskendte Dell har stillet elektronik til rådighed til os forbrugere i en lang række år. Men det er de færreste, der er klar over, at Dell blandt andet tidligere har haft to andre navne, at Dell blev grundlagt i 1984 af en collegestuderende, og at Dell har hovedkvarter i Round Rock, Texas.

Vi har i denne artikel samlet de fedeste facts om Dell – så har du noget, du kan bruge næste gang, der quizzes om teknologiske giganter.

Startede ud som PC’s Limited

I virksomhedens første fire år hed Dell faktisk PC’s Limited. Året var 1984, og collegestuderende Michael Dell begyndte at lave persontilpassede opgraderinger til PC’er (Personal Computers).

Dell gik på University of Texas, som lå i Austin. Det viste sig at være en meget profitabel hobby, og derfor valgte Dell at droppe ud af sit college for at bygge PC’er i stedet.

Den første selvskabte PC

Året efter, det hele begyndte, begyndte PC’s Limited at sælge Turbo PC’en, deres første eget design. Virksomheden tog nogle smarte valg, såsom at lave reklame gennem kataloger, og så blev computerne ikke forhandlet andre steder – derfor kunne de holde priserne nede, så de kunne konkurrere med de traditionelle detailmarkeder.

Succes, succes, succes

Det, som Dell gjorde, der var smart, var, at han sørgede for noget forholdsvist nyt. Han sørgede for kundesupport, sendte teknikere ud for at reparere PC’erne og implementerede en måde, hvorpå kunderne risikofrit kunne returnere produkterne.

Denne forretningsmodel blev super succesfuld – det er den jo også i dag – og i 1988 blev virksomheden offentligt tilgængelig under et nyt navn: Dell Computer Corporation.

Allerede i 1989 frigjorde virksomheden sin første notebook computer, 316LT’en. I de følgende år skete der en masse for Dell, når det kom til at tilbyde både hjælp med PC’er samt bedre udviklede PC’er. I 1999 overtog Dell Compaq Computer Corporations status som den største udbyder af PC’er i USA.

Udviklingen er konstant

I starten af 2000’erne udvidede Dell til at sælge TV, digitale kameraer med mere. I 2003 fik virksomheden navnet Dell Inc. – som vi kender dem i dag. I 2016 udførte Dell i samarbejde med et investeringsfirma, kaldet EMC, en fusion af de to – en fusion, som blev værdisat til omkring 60$ milliarder dollars. Vi taler her om den største teknologi handel nogensinde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *