Teknologi

Lønoutsourcing – hvorfor?

Lønoutsourcing. Måske kender du allerede dette fancy ord, og måske gør ikke. Lønoutsourcing er fremtiden inden for udbetaling af løn. Med lønoutsourcing kan dig og din virksomhed få hjælp til alt det tekniske, besværlige og komplicerede, der opstår, når der skal udbetales løn til de ansatte.

Lønoutsourcing betyder nemlig, at du udliciterer hele opgaven med at håndtere lønninger, feriepenge, refusioner med mere. Lyder det ikke rart? Det tænkte vi nok.

Hvorfor skal jeg udlicitere lønbehandling?

Det er svært at udføre lønbehandling. Lovgivningen inden for HR og udbetaling kan være et fuldtidsarbejde i sig selv, hvilket også er derfor, mange virksomheder kun beskæftiger sig med at varetage lønbehandling for andre virksomheder.

Med tiden kommer der nye love, regler og overenskomster, som skal overholdes. Der er lige kommet ny ferielov eksempelvis. Og hvordan skal du have tid til at overholde alle disse regler, hvis du samtidig skal lede en lille, mellemstor eller stor virksomhed? Det er derfor, mange virksomheder benytter sig af lønoutsourcing. Så er der mere tid til alt det sjove og vigtige.

Der er penge at spare – og færre fejl bliver lavet

Nogle virksomheder vurderer, at der er helt op til 20 % at spare på udgifter, hvis du vælger at outsource lønbehandlingen til en virksomhed frem for at have lønbogholderi inhouse.

En bogholder, der arbejder alene, kan nemt komme til at stirre sig blind i sine opgaver. De har ikke nogen at sparre med, og det kan blive et ensomt, usundt og hårdt arbejde at håndtere ene mand. Vælger du en virksomhed til at varetage alt, der har med lønbogholderi at gøre, kan du være sikker på, der ikke sidder nogen med det alene.

Vælg en virksomhed, du kan stole på

I Danmark er der rigtig mange virksomheder at finde, hvis du vil have hjælp til lønbehandlingen. Når du skal vælge, er det vigtigt, du overvejer, hvilke behov din virksomhed har.

Hvis din lønbehandler bliver syg, så skal en anden overtage opgaven, men hvem skal det være? De helt store virksomheder, der kan varetage lønbehandling for dig, vil typisk have tænkt dette scenarie forud. De vil altid have en backup klar til at overtage, skulle der ske noget. De kender lovgivningen, overenskomster og så videre. Typisk vil en dygtig virksomhed også kunne sparre med dig, så du får mest ud af dit samarbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *