Helle Thorning Schmidt kandidat til ny toppost

Det har været ventet lige siden, hun gik af posten som formand for Socialdemokratiet. Ikke at hun skulle indstilles til flygtningehøjkommissær, men at hun skulle tilbydes en toppost et sted i Europa. Dette ser nu ud til at være sket – men der er kamp om posten.

Ikke alene om topposten

Lige nu ser det dog ud til, at hun kommer til at kæmpe for posten som FN’s flygtningehøjkommissær, da en italiensk diplomat også har meldt sig ind i kampen om det eftertragtede og prestigefyldte job. Prestigefyldt tænker du så?

Ja, det er nemlig således, at jobbet rangerer blandt de ti mest betydningsfulde poster i hele FN – og jobbet forstærkes netop af den øjeblikkelige flygtningekrise, som fylder dagsordenen i hele Europa.. Jobbet skal derfor tages meget seriøst, og det er derfor også særdeles vigtigt, at samtlige statsledere peger på Helle Thorning Schmidt i rollen som flygtningehøjkommissær, da det er en post, som skal tages seriøst.

Flere kan komme til

Selvom det umiddelbart kan lyde som om, at en enkelt kandidat som konkurrent ikke er meget, kan der stadig nå at komme flere til i ræset om stillingen. Men, men ifølge danske eksperter står hun rigtig godt. Både fordi der ikke er så mange andre kandidater, men også fordi hun alene i sig selv har en stærk kandidatur. Derudover kommer hun til at fremstå endnu stærkere i og med, at de seneste to flygtningehøjkommissærer har været europæiske statsledere.

Hindring på vejen

Det eneste som lige nu skulle hindre vejen for, at hun næste år kommer til at indtage posten, skulle være hendes stramninger på udlændingeområdet under hendes statsministerkandidatur. Dette blev nemlig kritiseret af organisationen, og det kan derfor komme til at spille en rolle under udvælgelsen af den nye højkommissær.

Så nu kan der kun krydses fingre for Helle Thorning Schmidt.