De kendte

Kim Larsen koncert blev afbrudt

Hvis nogen var i tvivl om Kim Larsens popularitet hos danskerne, blev den tvivl gjort til skamme torsdag d. 6 august 2015 på Skanderborg festivalen. Eller Smukfest som den hedder i folkemunde.

Torsdag aften var Kim Larsens koncert henlagt til rytmescenen, altså den næststørste scene på Smukfest. Det viste sig at være en fejldisponering fra arrangørernes side, da der dukkede langt flere mennesker op for at høre Kim Larsen end der var plads til.

Under koncerten var der en fantastisk stemning. Anmelderen fra B.T, Jan Eriksen, beskriver stemningen som den der herskede på Rådhuspladsen efter em sejren i 1992. På et tidspunkt afbryder Kim Larsen selv koncerten fordi der var for mange mennesker til at det var sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Koncerten var afbrudt 5-6 minutter, og fortsatte derefter videre i ro og mag.

Netop det sikkerhedsmæssige var naturligvis det store samtaleemne efter koncerten. Talsmanden for Skanderborg festivalen, Poul Martin Bonde, lagde stor vægt på, at episoden understregede at sikkerhedsprocedurerne fungerede.

 

Kim Larsens episode er hverken den første eller sidste af sin slags

Denne episode med Kim Larsen kommer i kølvandet på Prince koncerten på Smukfest i 2013, hvor der var massiv kritik af arrangørerne for at lukke alt for mange mennesker ind. Og set i det lys, er en pause på et par minutter, næppe det store problem, hverken for Kim Larsen, arrangørerne eller tilskuerne.

Heldigvis kom ingen til skade og tumulterne udeblev under torsdagens koncert med Kim Larsen, hvilket kunne indikere at sikkerhedsprocedurerne rent faktisk virkede.

Eksperter mener at vi kommer til at se flere af den slags fejlvurderinger. Festivalerne i Danmark vokser sig kun større og større Og det er alt andet lige, en del sværere at kontrollere besøgstallet til de enkelte koncerter på de festivaler, hvor de fleste køber partoutkort, end det er at kontrollere besøgstallet på spillesteder og haller hvor de fysiske rammer har sine naturlige begrænsninger. Derfor er sikkerhedsprocedurerne essentielle, og den rigtige placering på de rigtige scener vil også i fremtiden være en større kabale, som arrangørerne bør have som første prioritet at få til at gå op.

Trods alt vil vi ikke undvære vores festivaler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *