De kendte

Skandale i det engelske kongehus skjult i 82 år

Skandaler er ikke omfattet af forældelsesfrister, hvilket i øjeblikket tydeligt fremgår i alle de britiske medier. Især avisen The Sun har et stort scoop for tiden med offentliggørelsen af en hemmeligholdt privat film af den engelske kongefamilie. Det skandaløse ved filmoptagelsen er, at det tydeligt fremgår, at den 6-årige dronning Elisabeth heiler med højre arm som en hyldest til Adolf Hitler og hans parti. Ingen kender i øjeblikket til ejerskabet af filmen, da vedkommende ønsker at være anonym af indlysende årsager, og vedkommende har garanteret tjent store penge ved at offentliggøre denne private film. Filmen skulle aldrig have været offentliggjort, men nu er katten ude af sækken, og skandalen er en realitet. Kongehuset er skuffet over offentliggørelsen af filmen, og man arbejder på at identificere identiteten af filmens ejer. Filmen varer kun 17 sekunder, men man ser tydeligt at alle personerne heiler, og på filmen ses den 6-årige britiske dronning sammen med sin mor, onkel og søster.

Reglerne for offentliggørelse

Filmen stammer fra 1933, og den har lige siden befundet sig i de kongelige arkiver (Royal Archives), der er hermetisk lukket for offentligheden, forskere og pressen. Man kan få adgang til de politiske arkiver allerede efter kun 30 år, men endnu er det uvist, hvordan The Sun har fået fingrene i denne svært bevogtede film. Offentliggørelsen og den efterfølgende skandale har givet anledning til ramaskrig i England, da lukketheden omkring kongehusets historie for mange anses som en skændsel mod demokratiet. Mange anser den engelske kongefamilie for at foretage censur, som ikke hører hjemme i nutidens samfund. Ingen vil vel egentlig påstå, at dronning Elizabeth er nazi-sympatør, men hendes onkel Edward er faktisk flere gange blevet beskyldt for at være nazi-sympatisør.

Fremtiden for det engelske kongehus

Isoleret set kan denne famøse film ikke gøre alverdens skade for det engelske kongehus, men man kan ikke afvise, at skandalen svarer til endnu en begmand til det engelske kongehus. Avisen The Suns forside skabte stor røre på de sociale medier, da mange briter anså det for at være under lavmålet, at avisen viste et billede af den nuværende dronning Elizabeth og hendes familie, der alle hyldede Hitler ved at lave den kendte nazi-hilsen med udstrakt højre hånd og arm. The Sun erklærer tydeligt i artiklen, man er overbevist om, skurken er dronningens onkel Edward. Billederne bevidner nemlig, han allerede var stor fan af Hitler, og han forsøger at lære sin kongelige niece den samme nazi-hilsen, som han senere gav Hitler personligt, da han mødte ham i hans bjerghytte fire år senere end optagelsen af filmen. Edward var kortvarigt konge af England i nogle måneder i 1936. Kongehusets svar på reportagen i The Sun er følgende: ”Det er skuffende, at en mere end 80 år gammel film fra dronningens private arkiver er blevet udnyttet på den her måde. Dronningen er jo kun 6 år gammel og fuldstændig uskyldig og uvidende omkring, hvad denne hilsen senere kom til at stå for” udtaler en talsperson for kongehuset i en pressemeddelelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *