Konference om terror i Danmark

I starten af året kunne DR fortælle at Danmark skulle være vært for en international konference om terror. Planen var at konferencen skulle afholdes inden sommerferien, men vi mangler fortsat at høre hvornår konferencen skal foregå – på trods af at vi er nået slutningen af sommeren.

 

Forebyggelse af terror

Til DR.dk udtalte forhenværende udenrigsminister Martin Lidegaard, at temaet for konferencen skulle dreje sig om forebyggelse af terror. Til DR.dk udtalte han sig således:

”Det, der står mest klart for mig efter konferencen, er, at lige så vigtigt, som det er at bekæmpe Isil (Islamisk Stat, red.) og terrorisme militært, endnu vigtigere er det at forebygge terror med andre midler.”

Planen har været at Udenrigsministeriet skulle invitere en række internationale forskere, meningsdannere og partnere til København for at drøfte, hvorledes man kan afværge fremtidige terrorangreb.

Siden de spæde løfter blev luftet tilbage i februar har der også været flere grufulde og opsigtsvækkende hændelser, bl.a. i Paris. Hvorvidt de alle kan knyttes op på terror bliver fortsat diskuteret, men en ting er sikkert – antallet af voldelige hændelser er øget, og verden chokeres på ny for hver gang.

Det vides heller ikke hvor i landet det var tiltænkt at konferencen skulle afholdes. Men det ville formentlig være i konferencelokaler i København, f.eks. som Copenhagen Sport og Eventpark, Scandic Hotels eller lignende.

 

Hvad skal der ske nu?

Siden rygterne omkring folketingsvalget blev luftet, har der ikke været plads til meget andet i medierne end valgkamp. Det er formentlig også derfor den internationale konference for terror er forsvundet i mængden, eller lagt på hylden.

Hvorvidt den nye udenrigsminister Kristian Jensen også kan se meningen med en terror-konference, og ønsker at fortsætte med arbejdet vides endnu ikke.