Vores skrøbelige IT sikkerhed

e830b2092dfc093ecd0b470de7444e90fe76e6d21db3104596f5c2_640_computer-system

Begrebet IT sikkerhed bliver mere og mere aktuelt, men alligevel prioriterer vi ikke IT sikkerhed højt nok, som vi nok burde. Det gælder både private, virksomheder samt det offentlige, da vi alle kan rammes af nedbrud eller ondsindede hackerangreb. I medierne hører vi konstant om personer og virksomheder, der enten har mistet, fået kidnappet eller frastjålet vigtige data. Vi bør ofre vores IT sikkerhed mere opmærksomhed og flere ressourcer, da vi dermed kan sikre os bedst muligt mod nedbrud og trusler. De efterfølgende omkostninger er nemlig mange gange større end ved at sikre sig mod denne slags problemer.

Nedbrud og trusler

Vores IT systemer er sårbare overfor manglende sikkerhedsrutiner, idet mange ikke tager regelmæssig backup, og mange har heller ikke foretaget beskyttende foranstaltninger med en effektiv og tidssvarende firewall og antivirus. Da vi alle ofte er koblede på det vidtforgrenede internet, så er vi alle udsat for angreb, da det aldrig før har været så lukrativ og nemt at bryde gennem forældede firewalls og antivirussystemer. Mange private og firmaer får ofte stjålet værdifulde data, og i værste fald låses disse data (ransomware) med et password, således man skal betale en løsesum, før man får adgang til sine egne data igen. Faktisk er der ingen garanti for, at man overhovedet får sine data igen, så dette er på alle måder en uholdbar situation. Man bør derfor altid foretage regelmæssig backup af sine data, hvilket bør gøres dagligt eller endda hver time, således man ikke mister meget, hvis man oplever en trussel eller et systemnedbrud.

Dette bør man gøre for at beskytte sig

Det er både en stor og irriterende opgave, hvis man pludselig mister nogle vigtige data, og det gælder uanset, om det blot er numre og beskeder i en mobiltelefon, men det er naturligvis værre, hvis man mister værdifulde data, som man måske ikke har fået taget sikkerhedskopi af. Derfor er det det meget vigtigt at have en opdateret kopi af sine data, og dette kan i mange tilfælde klares for yderst beskedne beløb. Man kan gemme sine data online i skyen, hvilket både er nemt og hurtigt, og visse steder endda helt gratis.

Ofte er problemet bare, at man får meget lidt plads med en gratis løsning, så en større online løsning koster et mindre beløb hver måned. Man kan også anvende en ekstern harddisk eller server, der automatisk tager sikkerhedskopi af virksomhedens data. Virksomheder bør i høj grad være påpasselige med, at deres IT udstyr er godt nok beskyttet mod skadelig software og uautoriseret indtrængen. Det gælder især om at finde et fornuftigt samspil mellem virksomhedens IT platform og prioriteten af sikkerhed og risici. Firmaet Progressive kan man eventuelt konsultere, da firmaet netop har specialiseret sig i IT sikkerhed både med hjælp samt rådgivning. Her kan man gratis få tjekket sin IT-sundhed herunder firmaets servere, switche, netværk, firewalls er opdaterede og effektive.